سلام به همه دوستان. در این تاپیک قصد دارم طراحی فوت پرینت یک قطعه رو آموزش بدم.
بهتره که از یک قطعه خیلی ساده شروع کنیم. برای مثال رگولاتور سویچینگ LM2576 با پکیج
D2PAK رو در نظر بگیرید. شما میتونید از
اینجا دیتاشیت این قطع رو دانلود کنید. در صفحه 27 این دیتاشیت، مشخصات
فیزیکی این پکیج ارایه شده. اگر دیتاشیت قطعه رو نداشته باشین باید با کولیس اندازه قطعه رو بگیرین که نیاز به دقت داره. در صفحه 27 به این اطلاعات احتیاج دارین:
اولین قدم برای طراحی فوت پرینت، ایجاد یک PCB Library هست. برای این کار به عکس زیر توجه کنید:
برای ملموس بودن اندازه قطعه من خودم grid رو روی metric قرار میدم. اگر به دیتاشیت هم نگاه کنید، اندازه ها هم بر اساس mm و هم بر اساس inch داده شده. برای تبدیل grid کلید های O+B رو فشار دهید و طبق شکل زیر Unit رو به metric تغییر دهید:
برای اینکه بعدا مشکلی پیش نیاد حتما مرکز مختصات PCB رو مبدا قرار بدین:
خوب تنظیمات اولیه انجام شد. ابتدا به طول K و عرض A یک مربع در لایه TOP OVERLAY میکشیم. برای راحتی کار ابتدا لایه TOP OVERLAY رو انتخاب کنید. بعد روی مبدا مختصات
کلیک کنید. با نگه داشتن کلید دکمه insert رو هم بزنین. با این کار فاصله موس تا مبدا رو به صورت دیفرانسیلی در گوشه تصویر نشان داده میشه.:
حالا به عرض A و ارتفاع B یک مربع رسم کنید:
برای قرار دادن پایه ها، ابتدا از منوی بالا گزینه Place Pad رو انتخاب کنید (P+P) روی پد دوبار کلیک کنید و تنظیمات رو مطابق شکل زیر انجام بدین:
حالا روی پد راست کلیک کنید و گزینه COPY رو انتخاب کنید.
سپس پد رو پاک کنید. حالا از منوی Edit>Paste Special رو انتخاب کنید و تیک Paste on current layer رو بردارین و روی Pate Array کلیک کنید. حالا طبق شکل زیر تنظیمات رو انجام بدین:
مثل اولین مرحله تمام پایه ها رو انتخاب کنید و اون هارو به فاصله حدود 1.7mm از مبدا قرار بدین. شکل نهایی باید اینطوری باشه ( به شماره پایه ها توجه کنید):
حالا که مراحل طراحی به پایان رسید باید طراحیمون رو save کنیم. قبل از اینکار طبق شکل زیر یک اسم برای foot print انتخاب میکنیم:
حالا فوت پرینت رو save میکنیم.